Elektromos autó töltő bérbeadás
Tisztelt Leendő Partnerünk!

Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljuk a FreeCharger töltőbérleti konstrukcióját!

Szerződött partnereink a bérleti konstrukciónk keretében bevételt szereznek minden töltés után.

Miért válassza ezt a konstrukciót?

A 2023-as évben a szállodai partnereink töltőin történt 2904 db töltés alapján a 3 óra vagy az azt meghaladó töltések során átlagosan az autókba töltött energiamennyiség 32 kWh volt.

Az alábbi példában ezzel a 32 kWh / töltés energiamennyiséggel számolunk.

A bérleti konstrukcióban a töltések után az autósok által fizetett elektromobilitás szolgáltatási díj 95 %-át a partnereinknél hagyjuk (a fennmaradó 5% a bankkártyás fizetés költségét fedezi).

Nézzük a példát:

A partnerünk beszerzési energiadíja (nettó): 60 Ft / kWh

Az autósok által fizetett töltés díja (nettó): 120 Ft / kWh -> ez bruttó 152 Ft / kWh díjnak felel meg, amely érték a magyarországi elektromos autó töltőhálózat átlagárai alatt van.

A fent említett 32 kWh töltés esetén partnereink nyeresége a töltésből nettó 1.824 Ft ((120-60) x 32 x 0,95).

Ezzel, amellett, hogy partnerünk alapszolgáltatásai számát növeli az elektromos autó töltés lehetőségének megteremtésével  még közvetlen, az eszközhöz kapcsolódó bevételre is szert tehet, ami nem mondható el pl. egy szauna, medence, jakuzzi, stb. üzemeltetése során.


Természetesen a töltők árazását mindegyik partnerünk egyedileg szabályozhatja, akár napi szinten is (pl. kiemelt rendezvény esetén drágább díj)

Havidíjak

Az elektromos autó töltő bérleti konstrukciónk havidíja két tételből áll:

 
Elektromos autó töltő bérleti díj: 79 Euro + Áfa / hó, amely magában foglalja:
  • az elektromobilitás üzemeltetéssel járó költségek és kötelezettségek vállalását a hatóságok felé
  • az eszköz üzembehelyezését és folyamatos üzemeltetését (minimum éves 90 %-os rendelkezésre állással)
  • töltő meghibásodás esetén cserekészülék biztosítását a hiba bejelentésétől számított 3 munkanapon belül
Elektromobilitás szolgáltatási díj: 20 Euro + ÁFA / hó, amely magában foglalja:
  • az elektromobilitás szolgáltatással járó költségek és kötelezettségek vállalását a hatóságok felé
  • a töltésvezérlő éselszámoló applikáció biztosítását
  • a tranzakciók pénzügyi elszámolását
  • a nonstop hívható ügyfélszolgálat fenntartását
  • a számlázást


 
FIGYELEM!
A több töltő egyidejű bérlése esetén járó kedvezményekért kérdezze ügyfélkapcsolati kollégánkat!


Végezetül néhány gondolat az elektromos autó töltő kihelyezésről.

Hogyan tölthetők az autók, mi a helyzet akkor, ha hosszabb távra kívánunk utazni?

A legtöbb töltési időt igénylő módszer, amikor a lakossági hálózatra szerelt konnektor táplálja a jármű akkumulátorát. A módszer a technológiából következően nagyon lassú és ráadásul tűz- és életveszélyes. Ha egy kisebb keresztmetszetű vezetéken érkezik az áram, a töltés ideje alatt túlmelegedhet, megolvaszthatja a vezeték szigetelését, beéghet a dugvilla és jó esetben csak az autó töltő és néhány elektromos eszköz megy tönkre, tűz kialakulásába jobb nem is belegondolni. Nem véletlenül Norvégiában betiltották a hagyományos fali csatlakozókon keresztüli töltést.

A magyar tulajdonú FreeCharger (www.freecharger.hu) töltőtelepítési koncepciója a célállomásokon történő elfoglaltság (kikapcsolódás vagy munka) közben nyújt töltési lehetőséget elérhető áron. Ezeken a helyszíneken 22 kW-os töltőket telepítünk úgy, hogy a célállomást üzemeltető (étterem, szálloda) tőkebefektetés nélkül, bérleti szolgáltatás keretében veheti igénybe a berendezést.

A szolgáltatás teljes körű, a havi díjban a töltő bérlése, üzemeltetése, a tranzakciók pénzügyi elszámolása foglaltatik benne. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a szolgáltatást igénybe vevő Partnerünk területén felmérjük a meglévő áramkapacitást, szakembereink instrukciói alapján Partnerünk kiépíti a hálózati csatlakozást (ebben is tudunk segíteni) amelyhez kapcsolódva üzemkész állapotban átadjuk a töltőberendezést. A szállodában, étteremben az elektromos autó töltési szolgáltatást – a Partnerünkkel egyeztetett Ft/kWh áron – térítés ellenében biztosítjuk az ott tartózkodó vendégek részére. A töltőkbe épített hiteles mérő alapján a vendégek által felhasznált villamos energia díjat megtérítjük a partner mindenkori beszerzési árán, tehát a töltő havi bérleti díján kívül egyéb költség nem keletkezik.

Kinek érdemes Partnerként csatlakozni?

Az elektromos autók számának folyamatos növekedésével, már elvárás akár a felhasználók részéről, akár egy-egy szolgáltató minősítésénél, tevékenységének engedélyezésénél az elektromos autó töltő megléte. Utóbbira jó példa az új parkolókban kötelezően kialakítandó elektromos autó töltési lehetőség, de éttermeknél, üzleteknél is előnyre tehet szert, aki biztosítja a töltési lehetőséget vendégei számára.

A FreeCharger referenciái között szerepel az Accent Hotels által üzemeltetett négy szálloda (Hotel Narád & Park, Gotthard Therme Hotel, Erzsébet Királyné Szálloda, Art Hotel Szeged), a Thermal Hotel Visegrád, az Anantara New York Palace Budapest Hotel, de többek között a Lázár Lovaspark a Gödöllői Királyi Kastély, az Expo Hotel és a tarcali Andrássy Kúria & Spa is.

Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy a 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet (az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról) 2022.01.01-től hatályos módosítása előírja, hogy 2025. január 1-től a nem lakáscélú, legalább 20 parkolóhellyel rendelkező épületek esetén legalább egy elektromos töltőpontot kell telepíteni, ha a parkoló az épületen belül, vagy közvetlenül az épület mellett helyezkedik el.

Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal email-en (info@freecharger.hu) vagy telefonon (+36 20 367 84 07).
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.