A rendszerről
Az elektromobilitás napjainkban egyre szélesebb körben terjeszkedik. Hogy ez minek köszönhető?  

Az autógyártók technológiai fejlesztésekkel, illetve nagyobb akkupakkokkal növelik az elektromos autók hatótávját. Magyarországon az Állam a Jedlik Ányos tervben megfogalmazottaknak megfelelően mind a járművek megvásárlásának, mind a töltőberendezések telepítésének támogatásával hozzájárult az elektromobilitás elterjedéséhez. Az intézkedéseknek köszönhetően az elektromos járműértékesítés növekszik, ebből fakadóan az új technológia által eredményezett árdifferencia egyre csökkenhet a hagyományos és elektromos autók között. 

Felmérések igazolják, hogy az átlagos futásteljesítmény követelményét még a kis, városi EV járművek is teljesíteni tudják. A napi, vagy akár heti rutint minden további nélkül meg lehet oldani egy közepes hatótávolságú járművel.
 
Mi a helyzet akkor, ha a tulajdonos hosszabb távra kíván utazni? 
Fontos kérdés annak eldöntése, hogy ezt a lehető legrövidebb időn belül kívánja-e megtenni, vagy visszatérünk a kalandozó elveink gyakorlatához és egy jól megtervezett útvonalat bejárva, az utazást kikapcsolódásnak is tekinti?

Hosszú időn keresztül az elektromos gépjárművek tulajdonosai nap, mint nap azzal a kérdéssel szembesültek: „hol töltsek?” Legegyszerűbb, ugyanakkor leginkább időt igénylő módszer az úgynevezett otthontöltés. Általában a lakossági hálózatra szerelt konnektor táplálja a jármű akkumulátorát, a módszer a technológiából következően nagyon lassú. Az utak mentén találhatunk már egyen- és váltóáramú töltőket, melyek gyors-, villámtöltésre adnak lehetőséget. Ezek már érdemleges előrelépést jelentenek az otthontöltéshez képest, ugyanakkor a rendszeres villámtöltés az akkumulátor élettartamának csökkenésével is járhat. Tölthetünk továbbá munkahelyünkön, köztes úticéljainkon is, ahol a célállomáson lévő töltőberendezést vesszük igénybe.

Töltő telepítés nagyobb befektetés nélkül
Társaságunk 22 kW-os töltőket telepít legfőképpen úgy, hogy a célállomást üzemeltető tőkebefektetés nélkül, szolgáltatás keretében veheti igénybe a berendezést. A szolgáltatás teljes körű, a havi díjban a rendszer kiépítése, üzemeltetése, pénzügyi elszámolása foglaltatik benne. 

Applikációnk
A rendszer alapját a mindenki számára elérhető, GooglePlay és AppStore áruházakból letölthető saját fejlesztésű széles körű, több funkciót magában foglaló applikációnk biztosítja. Ennek segítségével a rendszerbe felvett (kedvezményt nyújtó, valamint autótöltést biztosító) POI-k és a hatótávolságot paraméterek alapján előre jelezni képes navigáció is hamarosan könnyen elérhető lesz. Természetesen az applikáció a töltőberendezéssel kommunikál, az elérhető információkat az okostelefonon megjeleníti.

Ingyenes elektromos autó töltés
A FreeCharger azonban több, mint egy elektromos autó töltőket bérbeadó és forgalmazó vállalkozás. A modell lényege, hogy az elektromos autó töltés akár ingyenesen is lehetséges.

A koncepció sajátossága, hogy a töltőinket használó elektromos autózó számára a teljes töltésre elköltött pénzösszeg pont formájában jóváírásra kerül a saját felhasználói fiókjában. Ezeket a pontokat a rendszerhez csatlakoztatott szolgáltatóknál, Pontelfogadóhelyeknél tudja kedvezményként beváltani. Így, ha minden pontja beváltásra kerül, teljesen ingyen töltötte autóját.

FreeCharger - Élményekkel töltve!
Az oldal sütiket használ működéséhez. Az oldal használatával hozzájárul, hogy az sütiket tárolhat számítógépén.